In het laatste weekend van augustus (dat volledig in augustus valt, dus let op voor 2019!) wordt jaarlijks de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In vele landen in Europa wordt dit weekend aandacht besteed aan vleermuizen.

 

Internationaal gezien is het in 2019 de 23ste keer dat de Bat Night plaatsvindt, als initiatief van Eurobats. Ook in Nederland zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud verspreid over het land.

In Nederland wordt het evenement gecoördineerd en gefaciliteerd door Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) van de Zoogdiervereniging.
We werken hierbij samen met de Vereniging voor Veldbiologie (KNNV), de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN), Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, verschillende lokale natuurverenigingen of zoogdierwerkgroepen en veel vrijwillige excursieleiders.

Een vleermuisexcursie is een mooie kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen en: ze zelfs te horen en te zien!

Voor excursies in Vlaanderen, klik hier. Voor andere internationale excursies, klik hier.

Klik op ‘Activiteiten’ in het menu om per provincie te zien waar er een activiteit georganiseerd wordt in het kader van de Nacht van de Vleermuis.

In 2018 werden er 82 excursies aangemeld door heel het land! 

http://www.nachtvandevleermuis.nl/wp-content/uploads/nacht-768x579.jpg 768w, http://www.nachtvandevleermuis.nl/wp-content/uploads/nacht.jpg 800w" sizes="(max-width: 300px) 100vw, 300px" width="300" height="226">

Organiseer jij een activiteit? Geef het door via het formulier op de website!