Vleermuismobile

Nee, dit is geen instructie hoe je zelf een telefoon moet maken. Het gaat om een mobile, een soort van dromenvanger. In deze mobile zitten vijf verschillende soorten vleermuizen verwerkt: gewone dwergvleermuis, watervleermuis, rosse vleermuis, laatvlieger en gewone grootoorvleermuis.
Op de achterzijde staat hoe groot de vleermuizen in het echt zijn, waar ze wonen en hoe ze jagen. Zet 'm in elkaar en hang 'm op een mooie plek. Je kunt het bouwplan onderaan deze pagina vinden

mobile

 Origami vleermuizen

Je kunt een simpele vleermuizen vouwen volgens het volgende schema of het schema onderaan deze pagina. Of bekijk het onderstaande filmpje voor een veel lastiger model.

origami

  

Kamer vol vleermuizen

Altijd al een kamer vol vleermuizen willen hebben? s' nachts wakker worden in je eigen grot vol vleermuizen? Knip de vleermuizen die je vind in het bouwschema van het vleermuis mobile uit en plak ze los op de muur, zoals hier op een voorbeeld.

kamer vol vleermuizen

 

Jaar cyclus bouwplaat

Hoe ziet een vleermuisjaar er eigenlijk uit? Wat doet een vleermuis in de zomer? En waar woon een vleermuis in de winter. Knip en plak zelf een vleermuisjaar bij elkaar, onderaan deze pagina vind je de bouwplaat.

bouwplaat

Een vleermuis telefoon oplader

Een telefoon oplader in de vorm van een vleermuis? In deze instructie video zie je hoe je dit moet doen.

 

 Vleermuiskast maken

Zelf je eigen vleermuiskast in elkaar timmeren? Leuk om te doen, en nog nuttig ook. Hieronder een instructie tekening. Je kunt ook het fimpje bekijken, let op, dit is een net iets ander type kast. We hebben op deze website nog meer informatie over vleermuiskasten en hoe ze te maken, check deze pagina ook eens.

bouwmodeljb 2

 

Vleermuis kostuum maken

Hier een stappenplan hoe een vleermuis kostuum te maken met een oude paraplu. 

Wat heeft u nodig hebt
Zwarte paraplu
Kniptang
Schaar
Zwarte trui (evt met capuchon)
spelden
Naald
Zwarte draad
Haar elastiek

kostuum

Haal de bovenkant van de paraplu los en knip de paraplu doormidden langs de naad zodat u twee halve paraplus overhoudt. Laat de ijzeren ribben zitten. Evt restjes stof kunnen later wordn gebruikt voor de oren.

Pin de paraplu met spelden vast aan de onderkant van de mouw van de trui. U begint in de oksels en werk naar de uiteinden toe. Naai na het vastzetten van de nieuwe vleermuis vleugels, de vleugels vast. Ter hoogte van de oksel komen de losse ribben, bind deze bij elkaar met een elastiek. Ze kunnen evt worden weggewerkt. 

Maak van rest stukjes stof 2 oren, deze kunnen verstevingd worden met karton of vilt. De oren kunnen aan de capuchon worden genaaid.

Het is het leukste om bij dit kostuum een zwarte broek te dragen. 

Vleermuis van klei

Benodigdheden: 

  • klei (noot: er bestaan meerdere soorten klei, o.a niet giftig voor de kleinsten, zacht blijvend of aan de lucht drogend, magnetisch of stuiterend, mooi modelleerbaar of om af te bakken in de oven. Met of zonder allerlei kleuren. Chamotte klei is de goedkoopste klei soort, ca 10E voor 10 kilo, deze soort moet eigenlijk in een oven worden afgebakken, maar droogt ook prima in de lucht. Enig nadeel is dat lucht gedroogde Chamotte klei niet tegen water kan (want dan worden de randen langszaam weer zacht). Door twee kleuren klei te gebruiken is het mogelijk om contrast aan te brengen in je kunstwerk.
  • sateprikker
  • deegroller

 Hier onder een aantal voorbeeld projecten: een halloween vleermuis, een vleermuis voor aan een kettinkje, een schaal in de vorm van een vleermuis of een levensechte vleermuis. Voor maak instructie klik de link.

vleermuis knutseljuf

vleermuis voor aan ketting

vleermuis schaal

klei vleermuis