Vanaf 18 september staat de bijzondere tentoonstelling Nachtbrakers in het Pieter Vermeulen Museum. Deze prachtige productie over de uilen die je in Nederland tegen kunt komen, zal nadat hij te bewonderen is geweest in Natuurmuseum Fryslan, Natura Docet en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam voor de laatste maal worden opgebouwd in Driehuis. 

uilen_in_het_pvm_klein

De tentoonstelling is in tegenstelling tot veel tentoonstellingen van het Pieter Vermeulen Museum niet alleen leuk en interessant voor kinderen maar ook uiterst geschikt voor volwassenen.
In de tentoonstelling komen de bosuil, de velduil, de steenuil, de ransuil en de kerkuil ruimschoots aan bod. Bij de entree van de tentoonstelling wil het museum een vitrine plaatsen met allemaal uitheemse en bijzondere opgezette uilen (deze hoeven dus niet uit Nederland afkomstig te zijn). Het museum beschikt uit de eigen collectie over een steenuil en meerdere opgezette kerkuilen, ransuilen en bosuilen maar het museum wil uiteraard zoveel mogelijk verschillende uilen aan haar bezoekers tonen. Hebt u nog een bijzondere (opgezette) uil in uw bezit? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zullen uw uil, uiteraard onder veilige omstandigheden, tentoonstellen.


Pieter Vermeulen Museum, Driehuizerkerkweg 34d, 1985 EL, Driehuis Tel. 0255 – 536726
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.pieter-vermeulen-museum.nl
Openingstijden: wo, vrij, zo: 13.00 – 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties: di t/m vrij en zo: 13.00 – 17.00 uur
Groepen op afspraak. Feestdagen gesloten.
Tarieven: Volwassenen: € 2,50. Kinderen (3 t/m 12 jr): € 2,00. 65+ en CJP: € 2,00. Vrienden 50% korting. Museumkaart niet geldig. Groepen kinderen (vanaf 15 personen) : € 1,50. Groepen kinderen uit Velsen (vanaf 15 personen) : € 1,00

Voor meer informatie Hiske Brouwer of Gerda Ransijn.