naisolatie

Lees meer
13 jaren 7 maanden geleden #499 door Carolien
Beantwoord door Carolien in topic Re:naisolatie
Hi Janneke,

das geen fijne ervaring. Ik hoop ook dat ze allemaal zijn weggevlogen. Welk jaargetijde was het? Ik hoop geen zomer, anders bestaat de kans dat er nog jongen in de spouwmuur aanwezig waren (die nog niet kunnen vliegen).

Heb je nog contact gehad met een vleermuiswerker?
en heb je nog vleermuiskasten opgehangen?

groeten Carolien

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Janneke
  • Onderwerp Auteur
13 jaren 9 maanden geleden #485 door Janneke
Beantwoord door Janneke in topic Re:naisolatie
Hoi,

We hebben tijdens de naisolatie de schrik van ons leven gekregen. Het was een erg warme dag en tijdens het boren in de muren begonnen vleermuizen rond te vliegen! Gelukkig zijn ze (hoop ik) allemaal naar buiten ontsnapt. Zie ook de foto. We hebben de kieren gelijk dichtgemaakt omdat we bang waren dat ze in de natte kit gingen zitten.
Voor alle forum lezers, wees voorzichtig met naisolatie en ga naar het boren vooral eerst even koffie drinken.

Janneke B
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
13 jaren 10 maanden geleden #481 door Carolien
Beantwoord door Carolien in topic Re:naisolatie
fijn dat je de vleermuizen wilt houden,

Het isoleren van je huis is belangrijk, behalve voor je portemonnaie ook voor het milieu
en vleermuizen zijn ook belangrijk, ze zijn kwetsbaar omdat ze zelf geen 'holen/nesten' maken en ze zijn allemaal bij wet beschermd.

voor vleermuizen die in spouwmuren wonen, zijn de vleermuiskasten die je onder andere bij Vivara of Waveka kunt kopen meestal niet geschikt, maar je kan er wel ideeen opdoen natuurlijk.

Verhalen over vleermuizen en kasten kun je ook vinden op www.vleermuizenindestad.nl (een van de linkjes links van het scherm).

Het kan natuurlijk ook dat ze alleen in je tuin foerageren en niet in jouw spouwmuur wonen. Heb je wel eens keuteltjes op de kozijnen gevonden?

Ik raad je aan contact op te nemen met een vleermuiswerker in de buurt. Als je weet welke soort en in je tuin zitten is het makkelijker geschikte maatregelen te nemen.

Carolien

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Janneke
  • Onderwerp Auteur
13 jaren 10 maanden geleden #479 door Janneke
naisolatie werd gestart door Janneke
Beste vleermuis mensen,

Ik heb een oud huis en ik heb nogal hoge stookkosten. Daarom wil ik mijn huis te laten na isoleren. Op de website van de vereniging eigen huis heb ik hier informatie over gevonden. Eind augustus komt een erkend isolatiebedrijf de muur met purschuim vullen. In de zomer zie ik vaak vleermuizen in mijn tuin vliegen, de laatste tijd is het rustig. Ik denk dat ze in de schuur wonen. Op jullie website lees ik dat ze ook wel eens in de spouwmuur kunnen zitten. Ik wil de vleermuizen graag houden. De schuur hoeft niet geïsoleerd te worden. Raden jullie het aan om vleermuiskasten op te hangen, zo ja waar kan ik die kopen?

vriendelijke groet, Janneke B.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena