gewonde vleermuis in de slaapkamer

  • Debbie
  • Onderwerp Auteur
7 jaren 7 maanden geleden #814 door Debbie
Beantwoord door Debbie in topic gewonde vleermuis in de slaapkamer
Bedankt voor de informatie Luc!!!!
Groetjes Debbie

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
7 jaren 7 maanden geleden #812 door Vandierendonck
Beantwoord door Vandierendonck in topic gewonde vleermuis in de slaapkamer
Dag Debbie

Via het kopje vleermuis gevonden kan je regionale vleermuiswerkers vinden die je kan bellen,en vleertje niet zonder handschoenen oppakken.
Het zou een hoop ellende hebben voorkomen.
Het zijn enkel de laatvlieger en de meervleermuis die eventueel een besmetting kunnen veroorzaken met rabies.
Eventueel indien mogelijk de kat gedurende de avond en de nacht binnen houden.
In het geval van de kat zou ik toch maar vleermuis tonen aan een vleermuiswerker bij jou in de buurt voor identificatie van soort vleermuis en eventuele besmetting.
Als je nog vragen hebt stel ze maar gerust.

Met vriendelijke groeten
Luc

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Debbie
  • Onderwerp Auteur
7 jaren 7 maanden geleden #811 door Debbie
gewonde vleermuis in de slaapkamer werd gestart door Debbie
Vandaag heb ik een gewonde vleermuis gevonden op mijn slaapkamervloer. Ik denk dat een kat hem daar heeft neergelegd anders weet ik het ook niet. Eerst de dierenambulance gebeld, die hem niet wilde halen want ze weten het ook niet. advies: met een handoek pakken en in een doosje doen, vanavond loslaten. Dus toch maar even een vleermuis opvang gebeld.(zit niet bij mij in de buurt)Toch even vragen wat ik moet doen en hoe ik het beestje dan moet verzorgen. Terwijl zij probeerde iets te regelen ging de vleermuis dood. Toen kreeg ik te horen dat het dier het beste onderzocht kon worden door een dierenarts. Vandaar dat ik dierenartsen ben gaan bellen. Die wisten of niet van het onderzoek ( en wie gaat dat betalen?verteld dat het gratis is maar nog steeds niet bereid om te helpen)of de dierenarts in kwestie werd heel boos omdat het niet hun probleem is en ik ze lastig heb gevallen op zaterdag. Toch de opvang gebeld om te vertellen dat het niet ging lukken waarna zij ook heeft gebeld maar niets gedaan kreeg.ik heb toen maar verteld dat ik het dier danmaar ging begraven. Ik vind vleermuizen mooie dieren en ik weet dat ze beschermd zijn maar ik weet eigenlijk dus helemaal niet wat ik in deze situatie moet doen. Kan iemand mij vertellen wat ik had moeten doen zodat ik het weet voor de volgende keer? En weet iemand of het gevaarlijk is voor de kat? ( als dat het is want dat weet ik niet zeker) stel dat een kat het dier heeft gebeten kan die kat nu ziek zijn en bijvoorbeeld de buurtkinderen besmetten? Of maak ik me teveel zorgen?

Alvast bedankt voor de moeite!!!!
Groeten Debbie

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenGerrit KolenbranderCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenaj_geluid_mod