red onze vleermuizen

Meer
11 jaren 2 weken geleden #198 door achterkamp
Beantwoord door achterkamp in topic Re:red onze vleermuizen
Hoi,

Kijk op de site onder het kopje Vleermuizen/Vleermuis gevonden/Deskundige in de buurt?Gelderland eens bij Gemeente Beuningen.

Deze personen kunnen je verder helpen met de soortbepaling. daarna kan je evt. verdere stappen nemen.

Succes!

Gerben

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • sayonara
  • Onderwerp Auteur
11 jaren 2 weken geleden #197 door sayonara
Beantwoord door sayonara in topic Re:red onze vleermuizen
nou ze zijn best klein en beginnen te vliegen rond de schemering tot sávonds laat en ik woon in beuningen (gelederland)in een rijtjeshuis dat in 1984 gebouwd is ik hoop dat u wat aan deze informatie heeft.

groet sayonara

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • a-j
  • Onderwerp Auteur
11 jaren 2 weken geleden #194 door a-j
Beantwoord door a-j in topic Re:red onze vleermuizen
Lastige zaak. In Nederland zijn 3 soorten vleermuizen algemeen in huizen: gewone dwergvleermuis, laatvlieger en meervleermuis. Elk van deze soorten gebruikt een verblijf op zijn eigen manier. Zo verhuizen gewone dwergvleermuizen regelmatig tussen huizen en maakt een meervleermuis voor meerdere jaren achtereen gebruik van hetzelfde huis.

Om advies te kunnen geven over deze zaak is het handig om te weten om welke soort/soorten het gaat. Zijn de dieren groot of juist klein, vliegen ze in het begin van de schemering of juist als het al vrij donker is? Verder is de verspreiding van de soorten (vooral van meervleermuis) mogelijk een aanknopingspunt. Kan je daarom doorgeven om welke stad/dorp het gaat. Verder hoe zien de huizen in de wijk eruit? zijn het rijtjes huizen o juist los staande huizen. En in welk jaartal zijn ze ongeveer gebouwd?

grts A-J

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • s janssen
  • Onderwerp Auteur
11 jaren 3 weken geleden #191 door s janssen
red onze vleermuizen werd gestart door s janssen
geachte heer/mevrouw

ze gaan onze wijk slopen waar ik al 20 jaar woon en sinds dat ik me kan herinneren zitten er vleermuizen bij ons en de hele wijk onder het dak ze jagen bij ons voor de deur in de bomen naar voedsel en ik weet me geen raad meer om dit te stoppen want ik wil dat de vleermuizen die ik mn hele leven al zie hier blijven en aangezien niemand anders zich hier over bekommert hoop ik dat u mij (ons de vleermuizen) kunt helpen .

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenaj_geluid_mod