Winterslaap?

Meer
8 jaren 5 maanden geleden #741 door Vandierendonck
Beantwoord door Vandierendonck in topic Re: Winterslaap?
Hoi Bart,

Waarschijnlijk was het toen ook winter toen de persoon van vleermuis werkgroep het vleertje heeft meegenomen, alleen jammer dat hij de toestand niet heeft opgevolgd.
Ook jij kan in de zomer zien vroeg in de morgen( bij zonsopgang) waar ze binnen vliegen,zodat je de opening kan dichtmaken,maar dan moet je er wel zeker van zijn dat er geen vleermuis meer binnen is.
Ik zou in uw geval toch nog eens iemand van de werkgroep laten komen met een detector om deze klus te klaren en ze eventueel een andere plaats buiten de woning te geven.
Wens je alle succes toe.

Grt.
Luc

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Bart
  • Onderwerp Auteur
8 jaren 5 maanden geleden #739 door Bart
Beantwoord door Bart in topic Re: Winterslaap?
Als ik wist hoe ze binnen kwamen was het probleem al wel opgelost :)

ik woon hier nu 5 jaar en heb al 5 jaar last van vleermuizen. Dr is toen iemand van de werkgroep vleermuizen gelderland hier geweest en heeft er toen 1 meegenomen. Normaal heb ik er last van tussen mei en augustus. Maar nu dus al januari. beetje vreemd.
Raar gedrag, bedoel ik absoluut niet mensen schuw. een keer hing er 1 midden in daglicht aan de muur. geen hoekje of iets, gewoon op de open muur. Of bijvoorbeeld het absoluut niet naar buiten willen. We zijn soms uren bezig het beestje naar buiten te krijgen. Alle ramen open en nog niet. soms vliegt hij naar buiten en op het moment dat je het raam weer dicht wil doen vliegt ie zo weer naar binnen. Hij vliegt ook alleen op licht af. Als ik bijvoorbeeld de lamp in de gang aan doe, vliegt hij daar naar toe, dan weer in de bijkeuken, dan vliegt hij daar weer naar toe. Zo toch haast denken dat hij bij mij uit de buurt wil blijven maar... blijkbaar ben ik toch erg gezellig ;)

grt.
Bart

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
8 jaren 5 maanden geleden #738 door Vandierendonck
Beantwoord door Vandierendonck in topic Re: Winterslaap?
Geachte,

Hoe geraken de vleertjes binnen , kan je ook wat meer info geven en wat bedoel je met raar gedrag?

M.vr.gr
Luc

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Bart Zaalmink
  • Onderwerp Auteur
8 jaren 5 maanden geleden #737 door Bart Zaalmink
Winterslaap? werd gestart door Bart Zaalmink
Nouw, hier geen winterslaap hoor. Jaar is net 15 dagen oud en we hebben er al weer 2 gehad. Tis ook veels te warm voor het tijd van het jaar maarja.... Elk jaar weer probeer ik hier een oplossing te zoeken voor mijn probleem, maar blijkbaar kan niemand mij helpen.
Net dus weer tijdens het eten koken een vleermuis om mijn oren. Wor er gek van. maarja... hij is weer buiten. zal straks wel weer terug komen.

Als er mischien nog iemand iets weet...... heerl graag :S

Alles wat ik lees op deze site lijkt wel niet van toepassing hier... raar gedrag.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenGerrit KolenbranderPeter TwiskCarolienMarga van der TolF.A. van MeursErik KorstenMirjam van den OudenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenaj_geluid_mod