Herrieschoppers

  • Anton
  • Onderwerp Auteur
10 jaren 4 maanden geleden #411 door Anton
Beantwoord door Anton in topic Re:Herrieschoppers
Beste Sjaak,
Het lijkt me verstandig dat je even contact opneemt met een vleermuisdeskundige bij jou in de buurt. Vleermuizen en hun verblijfplaatsen zijn beschermd. Er zijn echter legio mogelijkheden om je probleem te verhelpen. Een vleermuisdeskundige kan je daarbij adviseren.
Daarnaast kan het altijd zo zijn dat je niet met vleermuizen maar misschien wel met vogels of muizen of een combinatie van een van deze met vleermuizen hebt. Een vleermuisdeskundige kan dat zo zien.
M.vr.gr. Anton

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Sjaak
  • Onderwerp Auteur
10 jaren 4 maanden geleden #410 door Sjaak
Herrieschoppers werd gestart door Sjaak
Hallo vleermuizenvrienden,

Ik heb een vraag aan welk waarschijnlijk al eens is beantwoord. Op mijn zolderkamer heb ik in de periode apr-aug last van de vleermuizen. Aangezien de vleermuizen naar mijn vermoeden jongen bij zich hebben die een vreselijk gepiep maken begin ik hier zo langzaamerhand een beetje van te balen. Als dit gepiep nou overdag zou zijn dan had ik het totaal niet erg gevonden maar het komt in die periode elke dag altijd in de vroege ochtend tussen 4 uur tot 8 uur voor. Nou zat ik te denken als ik nou eens in de winter (dus nu) de dakgoot afdek met gaas zodat de vleermuizen in het voorjaar geen nest kunnen maken. Mijn vraag aan jullie is of dit een oplossing is zoniet weet iemand andere oplossingen om ervoor te zorgen dat ik geen last meer heb, want ik wordt er een beetje moe van.

Groeten Sjaak

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenGerrit KolenbranderPeter TwiskCarolienMarga van der TolF.A. van MeursErik KorstenMirjam van den OudenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenaj_geluid_mod