Angst voor vleermuis in huis

Lees meer
4 jaren 10 maanden geleden - 4 jaren 10 maanden geleden #2343 door Carlo Wijnen
Beantwoord door Carlo Wijnen in topic Angst voor vleermuis in huis
Dag Lotte,

Ikzelf zit ook in het netwerk en er zijn wel degelijk vrijwilligers die iets meer doen dan wat er bij jou gedaan is. De gemeente Eindhoven weet van het netwerk en stuurt vaak mensen naar ons door.
Stuur me een prive-mail met al je gegevens en ik zorg dat er iemand contact met je opneemt die er meer vanaf weet.

Grt
Carlo Wijnen
Secr. Vleermuiswerkgroep NB
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
4 jaren 10 maanden geleden #2342 door Lotte
Angst voor vleermuis in huis werd gestart door Lotte
Beste forumleden,

Enkele weken geleden werd ik ‘s avonds laat bij binnenkomst van mijn slaapkamer opgeschrikt door een vleermuis die in de dakkapel tegen de muur hing. Nu ben ik, heel eerlijk gezegd, niet zo’n dierenliefhebber dus de schrik was groot. Na wat googlen vond ik echter de oplossing in het open zetten van het raam en het licht uitdoen. Na enkele minuten zag ik de vleermuis inderdaad door het raam naar buiten vliegen. Ik weer het aan een navigatiefoutje van de vleermuis. Het zolderraam stond wijd open, dus wellicht daardoor per ongeluk binnen beland. Kan gebeuren, snel overheen stappen. Na een paar dagen kreeg ik echter weer de schrik van mijn leven toen er ‘s avonds ineens iets rond begon te fladderen terwijl ik de zolder betrad. Weer een vleermuis binnen. Deze keer geen navigatiefoutje want alle ramen waren dicht. Toeval lijkt het dus ook niet ge zijn. De vleermuis vloog de trap af en een slaapkamer in. Daar heb ik de deur dicht gedaan en het beestje gelaten voor wat het was. Mijn kinderen en wat spullen gepakt en de nacht doorgebracht bij familie. Zo groot is de angst dus. De volgende dag heb ik de gemeente gebeld omdat ik op deze website las dat zij verplicht zijn hierbij te helpen. Ik kreeg echter alleen het telefoonnummer van een lokale ongediertebestrijder. De beste man was snel ter plekke. De vleermuis was er echter al vandoor. Wellicht onder de deur door gekropen en een andere uithang gevonden. De man heeft wel heel aardig mijn hele huis nog mee doorzocht, maar het beestje was nergens te bekennen. De man wist verder niet veel van vleermuizen, zag wel wat keutels liggen op zolder onder een kier naar de spouwmuur. Dit leek de plek te zijn waardoor ze binnen kunnen komen. Op zijn aanraden hebben we alle kieren aan de binnenkant dicht genaakt zodat de kans zo klein mogelijk is dat er nog een vleermuis binnen komt. Ik heb sindsdien geen vleermuis meer gezien, maar de angst blijft. Het is wellicht voor jullie bijna niet voor te stellen, maar ik ben er niet gerust op. Slaap er slecht van en controleer steeds maar alle kamers of er niet toch eentje zit. Ik denk dat ik de afgelopen dagen een aantal malen buiten een vleermuis heb zien vliegen, maar dat gaat zo snel en het schemert dan dus moeilijk te zeggen wat het precies is. Ik durf ‘s avonds geen raam meer open te zetten. Met deze temperaturen is het fijn als dat wel kan, maar ik heb gewoon echt schrik dat er weer een binnen vliegt. Voor alle ramen heb ik inmiddels horren besteld, maar daar zit een aantal weken levertijd op.

Lang verhaal kort; op deze website lees ik dat er speciale vrijwillige vleermuiswerkers zijn die eventueel zouden kunnen helpen. Bij deskundige in de buurt Noord-Brabant kom ik echter niet ver. Daar wordt ik doorverwezen naar een meldingsnetwerk. De link naar de website geeft helaas weinig informatie naar een deskundige die ik zelf kan benaderen. Is er iemand hier die mij kan helpen met wat vragen, me gerust kan stellen of de contactgegevens van een deskundige regio Eindhoven heeft?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenGerrit KolenbranderPeter TwiskCarolienMarga van der TolF.A. van MeursErik KorstenMirjam van den OudenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena