Kat heeft vleermuis gevangen - verslagje

  • Mirjam
  • Onderwerp Auteur
14 jaren 9 maanden geleden #236 door Mirjam
Beantwoord door Mirjam in topic Re:Kat heeft vleermuis gevangen - verslagje
De VWA heeft me gebeld; het vleermuisje bleek geen rabies te hebben. Met de kat gaat het prima en dus ook geen inentingen.

De informatie die ik heb gevonden over katten en rabies verschilt nogal. De ene website zegt dat er nog nooit rabies bij katten is vastgesteld, de andere heeft het over inenten.

Ik zou zeggen, Mirjam, ga naar je dierenarts. Die kan je waarschijnlijk meer vertellen over rabies en ook over je kat. Wie weet heeft je kat wel iets heel anders onder de leden. Of heeft ze gewoon niet zo'n honger in de zomer (mijn katten zijn in de zomer altijd lichter, in de winter vreten ze zich vol).

Groetjes
Een andere Mirjam

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Mirjam F
  • Onderwerp Auteur
14 jaren 9 maanden geleden #235 door Mirjam F
Beantwoord door Mirjam F in topic Re:Kat heeft vleermuis gevangen - verslagje
Mijn kat heeft enige tijd geleden ook een vleermuis gevangen. Ik weet zeker dat ze hem heeft gebeten en vice versa... Mijn kat wordt de laatste tijd magerder, omdat ze nooit een dikkerd is geweest en wel goed in haar vacht zit viel het me niet op.

Hoe is het met de kat uit het verslagje? En weet je misschien wat de uitwerking op katten is?

Bij voorbaat dank voor je antwoord.

Gr. Mirjam

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Mirjam
  • Onderwerp Auteur
14 jaren 9 maanden geleden #234 door Mirjam
Kat heeft vleermuis gevangen - verslagje werd gestart door Mirjam
Ten eerste wil ik de makers van deze website bedanken en de mensen die hun verhalen hebben achtergelaten op het forum. Wie weet dat ook mijn vleermuisverhaal weer nuttig kan zijn voor anderen.

Gisterenavond kwam mijn kat binnen met een vleermuis tussen de kaken. Me van geen kwaad bewust heb ik de vleermuis afgepakt en eens goed gekeken: het beestje leefde nog en had geen zichtbare verwondingen. Voor de zekerheid maakte ik een foto en zette het diertje buiten.



Na een uurtje of wat was vleermuis nog niet weggevlogen en had ik inmiddels deze site gevonden. Ik besloot hem in een schoenendoos met luchtgaatjes te laten overnachten, met daarin wat oude sokken en nat toiletpapier, en de lokale dierenambulance te bellen. Het vleermuisje was nogal hapgraag en inmiddels had ik een paar handschoenen aangetrokken. De man van de dierenambulance beloofde mij de ochtend erop langs te komen en zich te laten inlichten door een specialist.

Vannacht hoorde ik de vleermuis rondspoken in zijn tijdelijke onderkomen (op een katveilige plek bovenop de kast). Maar helaas, vanochtend was de vleermuis niet meer. Eerder had hij een poging ondernomen om water te drinken, maar heeft ergens kort daarop het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld.



De man van de dierenambulance afgebeld en naar aanleiding van dit forum contact opgenomen met de Voedsel & Waren Autoriteit. De inmiddels dode vleermuis wordt vanochtend nog door een koerier opgehaald om getest te worden op rabies (hondsdolheid).



Ik vermoed dat hij de kat wel gebeten heeft, maar mij in ieder geval niet. Toch moet ook ik opletten volgens de VWA, omdat ik het beestje met blote handen heb aangeraakt. Vanavond hoor ik of er sprake is van rabies. Ik zal het dan ook even melden op dit forum.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienB. NoortMarga van der TolF.A. van MeursErik KorstenMirjam van den OudenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena