vleermuis gevonden in de tuin

Lees meer
14 jaren 10 maanden geleden #217 door Carolien
Beantwoord door Carolien in topic Re:vleermuis gevonden in de tuin
HI Liesbeth,

Wellicht inmiddels te laat, maar ik dacht laat ik toch maar reageren.

advies:
- de doos op een donkere, enigszins koele plek zetten (dan worden de vleermuizen rustig en gaan ze slapen)
- eten geven is lastig. vleermuizen eten insecten. voeren met meelwormen kan wel, maar als het een jong dier is dan drink ie nog melk. kattenmelk kan wel, maar het is beter om 'm gewoon zo snel mogelijk weer vrij te laten en 'm niet aan te raken.
- 's avonds in de schemer de doos naar buiten brengen en kijken of hij vanzelf wegvliegt.
- vleermuizen hebben soms moeite om van de grond af op te steigen. je kan 'm dan MET HANDSCHOENEN AAN !!!! op 1,5 a 2 meter op tegen een muur zetten.

- neem nog eens contact op met Natuurpunt. Zij kunnen je wel vertellen welke soort er bij je woont en hoeveel het er zijn.
- om ze te tellen kun je het best tijdens de avondschemer op wacht gaan staan bij de plek waar je de keutels hebt gevonden. Ze zitten in gebouwen vaak in de spouwmuur of tussen dak en dakbeschot. 's avonds vliegen ze uit. Je kan ze 't best waarnemen tegen een lichte achtergrond (de lucht)

groeten Carolien

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Liesbet
  • Onderwerp Auteur
14 jaren 10 maanden geleden #207 door Liesbet
vleermuis gevonden in de tuin werd gestart door Liesbet
Hallo allemaal,

Deze voormiddag zag ik mijn hond met iets spelen in de tuin. Ik dacht dat het een vogel was, maar het bleek een vleermuis te zijn. M'n hond heeft het niet gebeten, hij duwde er enkel tegen. Het beestje kruipt rond, ademt wat zwaar, maar zit nu in een schoendoos, met een doek erin, en is helemaal gekalmeerd nu. Alleen maakt hij geen aanstalten tot vliegen.
Ik denk dat het misschien nog een jong diertje is?
De vleermuis maakte eerst een piepend geluid, en bijt niet.

Een schilder merkte een aantal jaar geleden op dat de kleine uitwerpselen op ons terras afkomstig waren van vleermuizen, maar zelf heb ik ze nog nooit gezien, tot vandaag dus. Dus ik weet ook niet waar ze zich precies schuil houden in/aan ons huis.
Ik probeerde de vertegenwoordiger voor vleermuizen van natuurpunt te bellen, maar die neemt niet op.
Wat doe ik nu het beste? Ik kan het diertje toch moeilijk nu in de zon buiten zetten? Wachten tot valavond? Komt de moeder het dan nog halen? Ik las dat eten of drinken geven geen zin heeft, aangezien ze niet eten in gevangenschap, is dat zo?


Groetjes, en alvast bedankt,
Liesbet

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienB. NoortMarga van der TolF.A. van MeursErik KorstenMirjam van den OudenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena