vleermuizen en honden

  • vandersanden elke
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
Lees meer
15 jaren 8 maanden geleden #129 door vandersanden elke
Beantwoord door vandersanden elke in topic Re:vleermuizen en honden
hoi huub
mijn hond zit nog samen met 2 kleine hondjes dus uit eenzaamheid is het niet.
ik heb geprobeert om hem s nachts in het hok op te sluiten zodat hij inderdaad de vleermuizen niet ziet en dit had goede resultaten.
dus ik denk dat ik dan inderdaad beter iets tegen de ren zet. een dak ligt er al op en 1 zijde is een muur, dus dan ga ik proberen zoals je zei, met riet ofzo de ren dicht maken.

bedankt voor de tips

groetjes

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
15 jaren 8 maanden geleden - 15 jaren 8 maanden geleden #128 door Huub Vlemmix
Beantwoord door Huub Vlemmix in topic Re:vleermuizen en honden
Beste Elke,

Uw hond pillen geven lijkt me inderdaad geen goede oplossing.
Wat ik me allereerst afvraag is of het daadwerkelijk door de vleermuizen komt dat uw hond zo onrustig wordt of dat het misschien komt omdat hij alleen is en aandacht vraagt waarvoor hij vermoedelijk regelmatig 'beloond' wordt doordat u gaat kijken en hem aandacht geeft ... al is het negatieven aandacht. Dan is het een kwestie van trainen.
Of het door de vleermuizen komt is makkelijk te testen door te wachten tot de vleermuizen in winterslaap gaan. Met andere woorden blaft uw hond dadelijk in de winter ook nog.

Mocht het daadwerkelijk door de vleermuizen komen dan is het, naast dat het niet mag, moeilijk om de vleermuizen te verjagen.
Wat u wel kan doen is afhankelijk van uw hond zijn kooi/kennel.
Er vanuit gaande dat uw hond onrustig wordt door het zien van de vleermuizen en niet door hun geluid wat hij bij sommige soorten kan horen.
Zou u bijvoorbeeld er voor kunnen zorgen dat u uw hond het zicht op de vleermuizen ontneemt.
Vliegen de vleermuizen boven zijn kennel dan kunt u de bovenzijde afschermen. Dit hoeft naar mijn idee niet perse door middel van grote planken maar u zou ook kunnen kiezen voor rietenmatten of betongaas en daar klimplanten overheen laten groeien. Mocht het zicht van de zijkant zijn dan kunt ook kiezen voor beplanting. Denk aan conniferen of dergelijke. Ik denk niet dat u het volledig hoeft dicht te maken! Als het bijvoorbeeld aan de zijkant is en u maakt gebruik van rietenmatten dan hoeft u deze enkel aan de bovenste helft te bevestigen zodat uw hond nog wel gewoon de tuin in kan kijken.

Maar ook dit hoeft volgens mij niet nodig te zijn. Ik denk dat een hond hier ook voor te trainen is. Komt op het zelfde neer als ander ongewenst gedrag van een hond... denk aan het tegen mensen opspringen als ze bij u op bezoek komen. U hoeft dan ook geen bezoek te vermijden maar slechts uw hond dit ongewenste gedrag af te leren.

Ik hoop van harte dat u hier wat mee kan want ik kan me voorstellen dat het heel vervelend is voor u, uw buren en niet te vergeten uw hond.
Veel succes
groet'n

Huub

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • vandersanden elke
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
Lees meer
15 jaren 8 maanden geleden #127 door vandersanden elke
vleermuizen en honden werd gestart door vandersanden elke
hoi ik heb een vraagje... thuis zitten redelijk veel vleermuizen, ik vind het wel leuke dieren maar mijn hond denkt daar anders over, hij word er gek van :( , van het moment dat het donker word en de vleermuizen beginnen rond te vliegen begint mijn hond te blaffen, dit houd hij de hele nacht vol tot ergernis van mijn buren :angry: . wat kan ik hier aan doen? heeft er iemand ervaring mee?
het is een grote hond en ik kan hem onmogelijk in huis laten slapen. en hij is pas 2 jaar en ik wil hem niet de rest van zijn leven vol pillen stoppen (om wat te kalmeren).
is ergeen mogelijkheid door een bepaald geluid of geur om de vleermuizen een beetje uit de buurt van de slaapplaats van de hond te houden?

alvast bedankt voor de hulp

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienB. NoortMarga van der TolF.A. van MeursErik KorstenMirjam van den OudenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena