Nieuws archief

Ga ook mee op excursie

Ga ook mee op excursie!Europese Nacht van de vleermuis 26 en 27 aug.

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus 2011 vindt de jaarlijkse Europese nacht van de vleermuis plaats. Dan worden er door heel Nederland vleermuiswandelingen gehouden. Tijdens deze wandelingen wordt met zogenaamde batdetectors naar vleermuizen gezocht. Tijdens de activiteiten van de Nacht van de Vleermuis wordt informatie vertrekt over de waargenomen vleermuissoorten, hun voorkomen en hun gedrag.

Op sommige locaties wordt voorafgaand aan de wandeling een lezing gegeven of vinden aanvullende activiteiten plaats. Een unieke kans dus voor jong en oud in heel Europa om meer te weten te komen over de nuttige maar voor veel mensen mysterieuze vleermuizen en ze zelfs te horen en te zien!

In Nederland wordt het evenement ingevuld door Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN). De VLEN werkt hierbij samen met de Zoogdiervereniging, de vereniging voor veldbiologie (KNNV) en natuur educatie (IVN), diverse organisaties (SBB, Natuurmonumenten, landschappen, Naturalis, Artis) en vele vrijwillige excursieleiders. Kijk voor een actueel overzicht van wandelingen en activiteiten in uw omgeving op www.vleermuis.net bij agenda.