1. Informatie op deze site

Leest u eerst deze site goed door. Misschien vindt u daar al het antwoord op uw vraag. Als u een algemene vraag heeft over vleermuizen, dan kunt u ook contact opnemen met de Zoogdiervereniging of een provinciale zoogdierenwerkgroep (zie Meedoen).

2. Contact met uw gemeente

Als u een vleermuis heeft gevonden, moet u altijd eerst contact opnemen met uw gemeente. Deze behoren een meldpunt te hebben voor vleermuizen en vleermuisproblemen. Bij geen gehoor kunt u contact opnemen met een deskundige in de buurt (zie lijst vrijwilligers per provincie) of een opvangcentrum dat gespecialiseerd is in het verzorgen van vleermuizen. Op deze site vindt u de adressen van een aantal gemeentelijke meldpunten en een groot aantal adressen van lokale deskundigen.

U kunt ook contact opnemen met een lokale dierenambulance. Hoewel de meeste dierenambulances niet gespecialiseerd zijn in het verzorgen van vleermuizen, weten zij vaak wel een deskundige in de buurt te vinden. 

 

3. Lokale deskundige

Als uw gemeente niet bereikbaar is of geen nuttig advies geeft, kunt u contact opnemen met de personen die hiernaast genoemd worden (geordend per provincie).

Houd er rekening mee dat de meeste van hen vrijwilligers zijn. Zij hebben niet altijd tijd om direct bij u langs te komen. Gelieve niet na 22.00 uur te bellen.

 

Adressen van vrijwilligers in Utrecht

  • Utrecht Oost: Zomer Bruijn, tel. 033-4622974
  • Utrecht Oost: Erik Broer, tel 06-10154638 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Utrecht Zuid: Fred van Delft, tel. 06-13393620 , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Utrecht West: Marco Snijder, tel 06-51161693 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Overig Utrecht: Wieneke Huls, tel. 06-41616558 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Utrecht Zuid: Natasja Groenink tel. 06-21365249 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.