vleermuis besmettelijk in zwembadwater?

Meer
8 jaren 11 maanden geleden #541 door vleermuis
Beantwoord door vleermuis in topic vleermuis besmettelijk in zwembadwater?
Dag Gerben,

Vleermuizen hebben altijd water nodig om te kunnen drinken; in droge gebieden worden nogal eens zwembaden aangedaan als drinkplaats. Mogelijk dat hierbij bij het dier bij jou iets mis is gegaan? Ik denk niet dat het kwaad kan dat het dier er even in heeft gelegen. Als er al wat kwalijks aan die vleermuis zat, dan verdund dat zo enorm met het water dat er in een zwembad zit!

In Frankrijk ken ik een plek waar meerdere kleine hoefijzerneuzen door een kamer heen vliegen waar de lamp aan staat; hier jagen de kleine hoefijzerneuzen op de door de lampen aangetrokken nachtvlinders; zij vliegen dan door de deur heen die voor de warmte dan open staat.
Dat die vleermuizen in huis rondvliegen en daar de nachtvlinders en miggen opeten, kan echt geen kwaad.

René

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Gerben
  • Onderwerp Auteur
10 jaren 3 maanden geleden #358 door Gerben
vleermuis besmettelijk in zwembadwater? werd gestart door Gerben
Hallo,

ik ben woonachtig op Bonaire.
Onder een bepaalde gedeelte van ons dak zitten een tiental vleermuizen. Net na zonsondergang ( rond 18:40) kan ik ze 1voor1 zien uitvliegen. Op zich erg leuk maar wat minder leuk is dat;

Gisterochtend zat er in het vuilbakje van mn zwembad een verzwakte vleermuis, die nadat ik hem had gevangen had een nat pak had en bedruipt richting een palmboom kroop.

Kan het volgens jullie kwaad vwb rare virussen in het zwemwater oid?

Gisteravond zaten wij zonder de verlichting aan te hebben in ons woonkamertje tv te kijken toen er ineens een beest binnen kwam vliegen. Nadat ik de verlichting aanzette bleek het wederom een vleermuis te zijn. Het verbaast mij dat deze muis binnen kwam vliegen omdat wij bij de voor- en achterdeur vlieggordijnen hebben van bamboe. Deze moeten m.i. wel zichtbaar zijn voor de vleermuis. Sorry voor de liefhebbers maar helaas kwam de vleermus ten prooi aan mn 2 jack-russeltjes die er beiden met halve vleermuis vandoor gingen.

Vormt het een risico wanneer een hond een vleermuis bijt?
[Komen vleemuizen minder snel binnen vliegen als het licht brand?b][/b]

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenaj_geluid_mod