Waarneming

Lees meer
14 jaren 7 maanden geleden #303 door jip
Beantwoord door jip in topic Re:Waarneming
dat kan heel goed!

Rond deze tijd van het jaar zijn ook bosspitsmuizen en bijvoorbeeld sprinkhanen heel actief. Vleermuizen roepen altijd vanuit de lucht (de andere 2 groepen vanaf de grond/struiken).

Jip

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • angela
  • Onderwerp Auteur
14 jaren 7 maanden geleden #237 door angela
Beantwoord door angela in topic Re:Waarneming
hallo,

bij ons in in het park vliegen er ook heel wat rond als het een mooie avond is. alleen heb ik een vraagje: ik hoorde laatst een heel hoog piepje terwijl er 2 vleermuizen over vlogen. ik heb best een goed gehoorsysteem dus denk ik dat ik de vleermuizen hoorde. Kan dit denkt u?

groetjes angela

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
14 jaren 8 maanden geleden #220 door Carolien
Beantwoord door Carolien in topic Re:Waarneming
Beste I. koene,

Als er een kraamkolonie zit kunnen ze er een week of vier blijven, soms wel langer. Ze verhuizen vaak heen en weer tussen verschilende verblijfplekken, dus er is geen standaard voor.
Als de jongen vliegvlug worden is er veel activiteit, maar op een mooie avond kan het zijn dat je ook ineens een groot groepje ziet.

vleermuizen gebruiken verschillende verblijfplekken: zomerverblijf, kwaamverblijf, tussenverblijf, baltskwartier, winterverblijf.

Sommige soorten wonen in bomen andere in gebouwen.
Ze kunnen in 1 van de panden van het hofje zitten (in de spouwmuur, tussen dak en dakbeschot, achter een luik) en dan kan het verblijf 1 of meerdere van de bovengenoemde functies vervullen.

Het kan ook zijn dat ze in de omgeving wonen en in het hofje komen jagen op insecten....

lees de informatie onder 'over vleermuizen' op deze site om meer over vlermuizen te weten te komen.

Met behulp van een batdetector kun je erachter komen welke soort het is. Of neem eens contact op met een werkgroep in de omgeving: zie 'werkgroepen' voor de adresgegevens.

groeten Carolien

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • I. Koene
  • Onderwerp Auteur
14 jaren 9 maanden geleden #206 door I. Koene
Waarneming werd gestart door I. Koene
LS,

Afgelopen donderdag 16 juli waren de vleermuizen plotseling zeer actief. Aangezien ik in een hofje woon kon je dat heel goed zien.

Uit andere berichten op jullie site begrijp ik dat dit waarschijnlijk het uitkomen van een kraamkolonie was. Daarna heb ik ze niet meer gezien. Hoe lang blijven ze meestal of is het maar 1 avond per jaar?

Gr. I.Koene

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena