vleermuizen in en rond huis

  • carolein
14 jaren 9 maanden geleden #205 door carolein
Beantwoord door carolein in topic Re:vleermuizen in en rond huis
Wat leuk vleermuizen in huis. Als het dwergvleermuizen zijn, zitten ze 's zomers en 's winters in huizen. Ze zouden er dus het hele jaar kunnen zitten. Ze verhuizen alleen regelmatig, maar je hebt een grote kans dat ze ieder jaar terugkomen, want ze zijn erg plaatstrouw.

In Kraamkolonies waar de jongen worden geboren, verblijven ze van ongeveer (10 mei) 15 mei - 15 jul (1 aug), zo staat het in het protocol. Na 4 weken zijn de jongen vliegvlug en dan beginnen de kolonies uit elkaar te vallen. Het kan zijn dan een groepje vleermuizen langer blijft 'hangen'.

groeten Carolien

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • M v Amerongen
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
Lees meer
14 jaren 9 maanden geleden #204 door M v Amerongen
vleermuizen in en rond huis werd gestart door M v Amerongen
Wij hebben voor het tweede jaar een ik denk kraam kolonie bij ons huis tussen het hout bij de garage. Ik vraag me af wanneer ze weer vertrekken want ik heb gelezen dat ze maar een paar maandjes blijven en dan weer vertrekken? Kan iemand mij dat vertellen?
Ik denk dat het de dwergvleermuizen zijn. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik vindt ze helemaal geweldig die vleermuizen en ik hoop dat ze elk jaar weer terugkomen. Naar mijn idee zijn het er nu ook meer als verleden jaar ik heb ze gisteravond geteld en toen waren het er 20 stuks.

Groet M v Amerongen

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena