Filmpje: grootoor eet huismoedertje!

Meer
11 jaren 5 maanden geleden #88 door jip
Beantwoord door jip in topic Filmpje: grootoor eet huismoedertje!
waanzinnig! Wel bewerkelijk hoe grootoor de vleugels er uiteindelijk af weet te werken. Zouden ze dat op hun kop hangend ook zo doen?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Erik Korsten
  • Onderwerp Auteur
11 jaren 5 maanden geleden #84 door Erik Korsten
Filmpje: grootoor eet huismoedertje! werd gestart door Erik Korsten
Hoi allemaal,

geen melding van een gevonden vleermuis of zo maar een filmpje van een etende grootoor. Dankzij een paar nachtvlinderonderzoekers waar ik vaak mee het veld inga kon ik deze grootoor ipv meelwormen echt grootoren-eten geven: nachtvlinders en schietmotjes. Op het filmpje eet ze een huismoedertje :ohmy:.

De grootoor was in Westerhoven door een motorrijder aangereden. De man hoorde een klap tegen zijn windscherm en zag een paar 100m verder dat er een vleermuis aan de zijkant van zijn koplamp hing. De man reed 50 km /u, wat toch een behoorlijke klap moet zijn geweest. Ze heeft geen uiterlijke verwondingen maar was de eerste paar dagen erg suf. Over een paar dagen gaat ze terug naar de plek waar het is gebeurd. In de buurt moet een kraamkolonie zitten want ze was duidelijk zogend geweest.

Het filmpje is te vinden op Google Video .

groeten,
Erik

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenaj_geluid_mod