Onduidelijkheden bij aanmaken nieuw artikel/nieuws

  • Robert
11 jaren 11 maanden geleden #93 door Robert
Beantwoord door Robert in topic Re:Onduidelijkheden bij aanmaken nieuw artikel/nie
Beste Freek,

Een normale gebruiker kan geen nieuws toevoegen dus iedereen die de links kan zien kan ook nieuws toevoegen. Ik ben het met je eens dat de handleiding hier wat meer duidelijkheid in moet bieden. Ik zal met AJ de onduidelijkheden bespreken zodat zij deze aan kan passen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
11 jaren 11 maanden geleden #92 door Freek C
Beantwoord door Freek C in topic Re:Onduidelijkheden bij aanmaken nieuw artikel/nie
Robert, bedankt voor het toevoegen.

Blijft toch nog over het probleem dat als een ander (zonder deze links) een artikel of nieuwsitem probeert toe te voegen, dit tijdens 1 enkele aanlogsessie afgerond moet worden. Als zo'n gebruiker de Opslaan knop gebruikt, is er geen mogelijkheid meer om het naderhand nog verder aan te passen, want het is dan niet meer terug te vinden.
Bijkomend probleem is dat je na enige tijd van inactiviteit al wordt uitgelogd.

Ik denk dat hiervoor duidelijk in de handleiding voor gewaarschuwd moet worden, met daarbij het advies om zoveel mogelijk offline voor te bereiden (tekst aanpassen), vervolgens plaatjes uploaden en als laatste online dan alleen nog opmaakacties te verichten.

Handiger zou zijn als een aangelogde gebruiker zijn onvoltooide items nog zou kunnen zien, vervolgens nog kan selecteren voor verdere aanpassing, en daarna aan de redactie doorgeven dat het klaar is voor publicatie. Maar ik weet niet of dit mogelijk is met de huidige software.

Freek

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Robert
11 jaren 11 maanden geleden #87 door Robert
Beste Freek,

Ik heb de link aangepast naar de handleiding. Dit is de algemene handleiding.

Verder klopt het dat "save" opslaan en verlaten is en "apply" opslaan en verder editen.

De reden waarom je het item verder niet meer ziet is omdat het niet gepubliseerd is. Je hebt author rechten dus je mag nieuws toevoegen waarna iemand die lid is van de groepen editor of publisher je item zal nakijken en publiceren.

Ik zal in je usermenu een link maken naar nieuws waarin je ook alle ongeplubliceerde nieuwsitems kunt zien en dus weer kan bewerken.

Bedankt voor de tips en als je nog vragen en of opmerkingen hebt hoor ik ze graag.

gr,

Robert

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
11 jaren 11 maanden geleden #81 door Freek C
Tijdens het maken van een nieuw artikel of nieuws item kwam ik de volgende onduidelijkheden tegen, waarvoor geen informatie beschikbaar was:
  • de link naar een Nieuws handleiding (Nieuws > Nieuws handleiding) levert geen handleiding op
  • Het verschil tussen de knoppen Opslaan en Toepassen bij het maken van een nieuw item is niet duidelijk (Opslaan heeft als resultaat dat de Edit mode verlaten wordt)
  • Als de knop Opslaan gebruikt wordt, is het niet meer mogelijk om het nieuwe item later verder te verwerken (er is, voor zover ik weet, geen mogelijkheid om een lijst te zien van je items die eerder opgeslagen zijn). Tussentijds opslaan lijkt dus niet mogelijk
  • Moment van publicatie is niet duidelijk (Na 'Opslaan' is het item niet zichtbaar bij Nieuws of Artikelen). Is dit een actie die de redactie eerst moet uitvoeren?
Kunnen jullie in de handleiding hier aandacht aan wijden? Vooral het niet tussentijds kunnen opslaan en later verder werken zie ik nu als groot probleem

Freek

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenaj_geluid_mod