geen geluid op je detector

Meer
8 jaren 3 maanden geleden #518 door Reinier Meijer
Beantwoord door Reinier Meijer in topic geen geluid op je detector
Ja dat kan.

Grootoren vliegen vaak met zulke zachte pulsen dat ze een paar meter verderop al niet meer door een detector worden opgepakt.

Meervleermuis kent een stille vlucht om nachtvlinders die zelf ook ultrasoongeluid maken, te benaderen. Je hoort dan de vlinder wel en soms opeens een paar pulsen als de vleermuis er haast bovenop zit. (zie ook Lutra 51:2, Marc van der Sijpe).

Verder kunnen alle vleermuizen goed zien en gebruiken ook zicht bij de jacht en zeker op bekend terrein als hun invliegopening. Als jij hun kunt zien hebben zij zeker voldoende zicht.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
8 jaren 8 maanden geleden #469 door Carolien
geen geluid op je detector was gemaakt door Carolien
Hoi,

Ik heb dit seizoen al 2x gehad dat ik dwergvleermuizen zag zwermen, maar op de detector geen geluid hoorde. Ik zag ze duidelijk en op een afstand van minder dan 10 meter, dus niet hoog of ver weg.

Ik heb gescrolled tussen de 30 kHz en de 60 kHz. De detector was niet op en de batterijen deden het prima. We hadden D100 en D240x mee.

Beide keren ging het om 1 a 2 kleine vleermuizen in de stad. Ze waren aan het foerageren en zwermen. In beide gevallen hebben we uiteindelijk een vleermuis zien invliegen. Goed te zien tijdens de ochtenderonde, omdat het dan al vrij licht is.

Komt dit vaker voor?

Carolien

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarloaj_geluid_mod